Onderstaande artikel is op 3/12/21 gepubliceerd, geschreven door David Hielkema voor het Parool

De gemeente Amsterdam mag van de rechter uitgeprocedeerde asielzoekers dwingen de opvang in de stad te verlaten. Wat hen rest is het straatleven. ‘Als ik uit deze verschrikkelijke situatie kon vertrekken, was ik allang weg.’

Slapen doet ze niet meer. Zo af en toe een uurtje, maar dan wordt ze weer wakker. De stress neemt toe, zeker nu de rechter heeft besloten dat ze de opvang voor ongedocumenteerden woensdag moet verlaten. “Ik sta nog, omdat ik moet staan” zegt de 37 jarige Eritrese – die om veiligheidsredenen niet met haar naam in de krant wil. “Maar ik leef in het donker”.

Voor het volledige artikel klik op onderstaande link:

https://www.parool.nl/amsterdam/ongedocumenteerde-amsterdammers-demonstreren-voor-permanente-oplossing-dit-is-geen-leven~b5b03706/

Categories: In de media