De Verbranders is een podcast over Europa’s grenzen en verzet ertegen. Je kan luisteren naar gesprekken met migranten, activisten en wetenschappers over de koloniale oorsprong van grenzen en de ongelijkheid die grenzen vandaag de dag produceren.

In een aantal afleveringen van de podcast komen mensen van ‘We are Here’ aan het woord. Door naar hun verhaal te luisteren kun je een beter beeld krijgen over hoe We are Here ontstaan is, hoe het is om als ongedocumenteerde in Nederland te leven en waarom er actie werd gevoerd (o.a. door het kraken van woonruimte).

De laatste aflevering gaat over het LVV programma en de probelematiek er omheen. In een interview met Sami wordt pijnlijk duidelijk dat de tijdelijke opvang geen oplossingen bied, meewerking aan deportatie afdwingt en als dat niet lukt je de straat weer op gestuurd wordt.

De Verbranders is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud. Daarnaast is de serie te volgen op Twitter en Instagram.

Voor meer informatie over de podcast de Verbranders en de eerste aflevering:

https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2021/10/de-verbranders-podcast-over-europas-grenzen-en-verzet-ertegen-is-nu-online

http://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1139777473&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true