Onderstaande artikel is op 28/10/21 gepubliceerd door FunX

Besef, tussen de 23.000 en 58.000 mensen in Nederland zijn ongedocumenteerd. Dat betekent dat je in Nederland verblijft zonder geldige verblijfsvergunning. Sommige ongedocumenteerde mensen hebben nooit een verblijfsvergunning gekregen, anderen zijn die later weer kwijtgeraakt. Wanneer je ongedocumenteerd bent, loop je tegen veel problemen aan. Je mag niet werken, geen huis huren en geen zorgverzekering afsluiten. Kortom, het wordt je onmogelijk gemaakt om een toekomst op te bouwen.

Sami (27) is ongedocumenteerd en verblijft al elf jaar in Amsterdam. Hij vertelt aan FunX hoe hij in deze situatie terecht is gekomen en hoe het is om in Nederland te wonen als je ongedocumenteerd bent. “Mijn vader is Eritrees en mijn moeder is Somalisch, maar ik ben in EthiopiĆ« geboren. Toen de oorlog tussen EthiopiĆ« en Eritrea uitbrak, moesten we vluchten. Ik kan me weinig herinneren van mijn reis. Op de een of andere manier ben ik in Nederland beland.”

In onze cultuur vraag je niet aan je vader wat die allemaal heeft meegemaakt, je vraagt zelfs niet wanneer hij jarig is.

Voor het volledige artikel klik dan op onderstaande link:

https://www.funx.nl/news/besef/61635631-13ed-4afb-a53d-dbdf0f4611ee/sami-27-is-ongedocumenteerd-het-systeem-verwoest-mijn-dromen