Onderstaande artikel is op 23/10/21 gepubliceerd, geschreven door Verena Verhoeven voor het Parool.

Zo’n honderd ongedocumenteerde Amsterdammers en sympathisanten verzamelen zich zaterdag voor een protestmars van het Javaplantsoen in Oost, via De Pijp naar Plantage Muidergracht. Onder de naam We Are Still Here pleiten zij voor een permanente verblijfsvergunning, die in sommige gevallen al ruim dertig jaar op zich laat wachten.

“Een paar weken geleden stond de stad nog vol voor het woonprotest, dus de opkomst valt me nu tegen,” zegt Hidaya Nampiima (37) uit Oeganda aan het begin van haar speech. “Het is pijnlijk om te zien dat wij in een beschaafd land, in een prachtige stad als Amsterdam, nog steeds moeten strijden voor een goede verblijfplek. Is dat niet verschrikkelijk?”

Voor het volledige artikel klik dan op onderstaande link:

https://www.parool.nl/amsterdam/ongedocumenteerde-amsterdammers-demonstreren-voor-permanente-oplossing-dit-is-geen-leven~b5b03706/